2014. szeptember 17., szerda

Alattomos támadások ártatlan emberek ellen

(Graham Chapman (1941-1989) emlékére

Újfajta bűnelkövetés van terjedőben Magyarország nagyobb városaiban. A csalók a következő módszerrel dolgoznak. Ártatlan kinézetű öreg hölgyek kérik meg gyanútlan áldozataikat, hogy segítsenek nekik átkelni az úttest másik oldalára, majd amikor belekarolnak a segítőkész illetőbe, boszorkányos ügyességgel kizsebelik.

Általában párosával dolgoznak. A tettestárs a túloldalon várakozik és ha a körülmények megengedik leüti az áldozatot, akit együttesen megfosztanak a ruházatától és a még megmaradt értéktárgyaitól. Ha megzavarják őket éles hangon rikácsolni kezdenek, hogy az illető molesztálni akarta őket. Megakadályozandó, hogy az áldozat beszélni tudjon általában az arcát verik, vagy rugdossák pépessé, ezután „Azonnal hívjon valaki rendőrt!” felkiáltással villámgyorsan eltűnnek a helyszínről. A rendőrség tehetetlen mert a személylírások nagyon általánosak. A tanúk szerint kötött sapkát, vagy kalapot, kardigánt, olcsó szemüveget viselnek, hajuk általában ősz vagy festett. Gyakran hordanak magukkal esernyőt amit ördögi ügyességgel használnak fegyverként. Több áldozat szenvedett 8 napon túl tartó sérüléseket, az így szerzett traumáról nem is beszélve.




Másik módszerük, hogy különböző kisebb állatokat, általában macskákat tanítanak be arra, hogy másszanak fel az utak menti fákra. A ravasz és gátlástalan tettesek, kifigyelik a magányos autósokat, megállítják őket, majd a segítségüket kérik. Amikor az illető kiszáll, bepattannak a kocsiba és elhajtanak vele. Még a szerencsétlen macskák sorsa sem érdekli őket. Miskolcon egy komplett tűzoltókocsit rabolt el egy megátalkodott öregasszony. Valószínűleg gond volt a látásával, mert nem vette észre, hogy a teljes személyzet bent tartózkodik a járműben. A szerencsétlen tűzoltókat azóta sem találták meg, bár a környék egy elhagyatott helyén szétdobált tűzoltó-sisakokat és oxigénpalackokat talált a rendőrség.

Ügyeljünk abban az esetben is, ha megkérnek bennünket bármilyen apróbb szívességre. Mindenképpen engedelmeskedjünk, de udvariasan utasítsuk el a meghívásukat egy kis teázásra, különben könnyen a szervkereskedők karmaiban találhatjuk magunkat. Több szerencsétlen sorsú gyermek maradt így árván. Még az özvegyek könnyei és fájdalma sem rettenti vissza a gátlástalan bűnözőket. Aki mégis könnyelmű módon felmegy egy néni lakására, süteményt, édességet, teát semmiképpen ne fogadjon el tőle, mert azokat előzőleg kábító hatású szerekkel preparálják. Mindig az ajtóhoz legközelebbi székre üljünk le és fél szemünket tartsuk a bejárati ajtó kulcsán.

Ha buszon, villamoson vagy egyéb tömegközlekedési járművön egy öreg hölgy felszólít bennünket, hogy adjuk át a helyünket, ne vitatkozzunk vele, viselkedjünk nyugodtan és őrizkedjünk minden hirtelen mozdulattól. Teljesítsük a kérését, majd feltűnés nélkül hívjuk a rendőrséget vagy értesítsük a jármű vezetőjét. Soha ne szálljunk szembe velük.

Budapesten történt, hogy három elszánt öregasszony eltérített egy 10-es buszt. Követelésük az volt, hogy hozzanak azonnal nekik 50 kg aprósüteményt. A szemérmetlen tettesek még azt is kikötötték, legalább 10 féle különböző ízesítésűt akarnak, de kókuszost nem kérnek. A sofőrt arra akarták kényszerítetni, hogy vigye el őket Dubaiba. A nagy erőkkel kiszálló Terrorelhárító Kommandó csak súlyos közelharc után tudta ártalmatlanná tenni a gonosztevőket és kiszabadítani a túszokat. Az utasok közül négyen könnyebben megsérültek, de az akció során az egyik kommandós, akit egy kalaptűvel súlyosan megsebesítettek egész életre szóló maradandó károsodást szenvedett.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a tettesek kiképzőbázisait, de eddig még semmilyen értékelhető nyomot semtaláltak. A mindenre elszánt öregasszonyokat feltehetőleg külföldön képzik ki. Szervezettségük arra utal, hogy kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkeznek. A rendőrség a CIA segítségét kérte, ugyanis az amerikaiak beszámoltak arról, hogy több akciójuk során az elfogott terroristáknál kötött sálakat, kesztyűket és horgolt terítőket találtak. Az egyik bevetés során egy komplett porcelán étkészlet került elő egy felszámolt terroristaközpontból. Amikor 2011. május 2-án a „Neptun lándzsája” fedőnevű akcióban rajtaütöttek Oszama Bin Laden búvóhelyére, a konyhában egy „Meleg otthon, jó feleség, a férfinak mi kell egyéb?” feliratú falvédőt találtak. A hálószobában a meggyilkolt terroristavezér ágya mellet egy „Magyar nyelv kezdőknek” című könyv volt. A veszélyt tehát nem lehet alábecsülni.

A rendőrség azt tanácsolja, ha tehetjük rendelési időben kerüljük el a kórházak és orvosi rendelők környékét. Amikor gyógyszertárban akad dolgunk, mindig kérjünk meg valakit, hogy kísérjen el bennünket. Támadás esetén soha ne avatkozzunk közbe, mert nagy veszélynek tesszük ki magunkat. Hívjuk azonnal a 107-es számot.

Ne legyünk közömbösek, gondoljunk arra, hogy mindezek velünk is bárhol, bármikor megtörténhetnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése