2014. szeptember 29., hétfő

Titkosítás feloldva. Egy történelmi rejtély feltárása.



Az eddig is köztudott volt, hogy Heinrich Himmler, Reichsführer rendkívüli módon érdeklődött az okult ,misztikus dolgok iránt. Különösen izgatta az árja őshaza és az árja faj eredete. Tudósokból álló csapatokat küldött a világ minden tájára, melyek közül a leghíresebb az 1938-ban Ernst Schäfer vezette tibeti expedíció. Egy napjainkban titkosítás alól feloldott brit aktából szenzációs tények kerültek napvilágra.

Az expedícióban személyesen Heinrich Himmler is részt vett, de háború 1939-es kitörése megakadályozta abban, hogy visszatérjen a Birodalomba. Az SS mindent megtett, hogy hazamenekítsék, de az összes kísérletük kudarcba fulladt.

Az SS értesülései szerint a birodalmi vezetőt Indiában látták utoljára. Lázas tevékenység kezdődött a Reichsführer felkutatására. A hatalmas erőfeszítéseket végül úgy nézett ki siker koronázta. Több helyről is jelentették, hogy látták az álruhás birodalmi vezetőt. Az SS egy elit kommandót küldött a helyszínre. A jól előkészített akció azonban balul ütött ki, mivel a katonák nem Himmlert, hanem a hozzá rendkívüli mértékben hasonlító Mahátma Gandhit menekítették ki az országból.

A hiba rendkívül kínos volt nemcsak az SS, hanem az egész Birodalom számára. Hitler a szemtanúk szerint idegrohamot kapott, kijelentette, hogy ő egymaga országok sorát igázza le, erre idehoznak neki egy lepedőbe csavart indiai gurut. A legjobban az dühítette, hogy mindeközben Gandhi végig békésen mosolygott.

A botrányt el kellett kerülni, mert ha ez a britek tudomására jutott volna, szétröhögték volna az agyukat. Ismerve az angol humor idétlenségét, valószínűleg kijelentették volna, hogy legközelebb a németek Hirohito császárt fogják kimenekíteni Japánból.

Az SS megpróbálta meggyőzni Gandhit vállalja el Himmler szerepét. Gandhi megkérdezte mi a németek célja a háborúval. A németek válaszukban három dolgot hangsúlyoztak ki: hegemóniára törekvés Európában, a zsidók teljes kiirtása, valamint a Brit Birodalom szétzúzása. Gandhit az első kettő nem érdekelte a harmadik azonban egyezett az ő érdekeivel is, így elfogadta a német ajánlatot.

Az SS intenzív kiképzésbe fogott, melynek keretében Gandhit egy kicsit felhizlalták, megtanították menetelni, gyakoroltatták vele a birodalmi üdvözlést, valamint a szúrós, ijesztő nézést. A féléves tréning eredményével maga a Führer is elégedett volt.

A főpróbára egy 1940-es náci pártgyűlésen került sor. Minden rendben zajlott, egyetlen kis hiba csúszott csak az akcióba, amikor kifele jövet a Reichsführer elkezdett áldást osztani az összesereglett hívek között. Az SS a nagy meleggel és a túlfeszített munkatempóval magyarázta Himmler szokatlan viselkedését. A későbbiekben azonban az éles eszű Gandhi tökéletesen betagozódott a Harmadik Birodalomba, ahol különösen a rendkívüli szervezőkészségének vették hasznát.


A képen Gandhi látható a Führer társaságában

Gandhi kiemelkedően hatékonnyá tette a GESTAPO működését, megszervezte az Einsatzgruppékat, valamint oroszlánrészt vállalt a végső megoldás gyakorlati megvalósításában. 


Gandhi látogatása Mauthausenben

Sajnos a háború nem alakult kedvezően Gandhi számára. A szövetségesek előrenyomulása szétzúzta az álmait a brit gyarmati birodalom széthullásáról. A háború végén, végső kétségbeesésében megpróbálta felvenni a kapcsolatot a britekkel, de minden törekvése kudarcba fulladt. Ezek a sikertelen próbálkozások a Führer tudomására jutottak, aki a következő kijelentést tette: "Széttaposom azt a nyüves kis indiai férget. Megfosztom minden tisztségétől! Tartóztassák le és haladéktalanul lőjjék agyon! Végeztem! Ajvé! Bocs, azaz Heil!"

Gandhi kénytelen volt álruhában menekülni, de végül 1945. május 20-án brit hadifogságba esett. Az angolok eleinte nem tudták ki került a kezeik közé, Gandhi végül megunta britek szerencsétlenkedését végül bevallotta, hogy ő Mahátma Gandhi. A britek röhögni kezdtek és kijelentették, hogy szerintük inkább Stan Laurel amerikai komikusra hasonlít. A katonák eleresztettek még néhány idétlen tréfát, majd jobban megvizsgálták, s rájöttek hogy magát a rettegett Reichsführert kapták el. Gandhit már rendkívül bosszantotta az angolok hülyesége ezért úgy gondolta, bekap egyet az általa készített indiai alapanyagokból összeállított nyugtató tablettákból. Sajnos végzetesen hibát követett el, amikor idegességében összekeverte a kabátzsebeit, a tabletta helyett egy ciánkapszulát harapott ketté.


A halott Mahátma Ghandi

Mindeközben Himmler rájött, hogy nincs más választása, mint betagozódni az indiai társadalomba. Megtanulta a nyelvet, felvette a helyi szokásokat. Csodálkozva tapasztalta, hogy mindenki Mahátmanak szólítja és barátságosan mosolyog rá. Rádöbbent, hogy összekeverik Mahátma Gandhival. Éles eszével azonnal rájött ennek az előnyeire. Belülről fogja meggyengíteni a briteket.


A menekülés viszontagságai és az állandó éhezés legyengítette Himmlert, aki a képen láthatóan idősebbnek néz ki mint az a  valódi életkorából következne

Először passzív ellenálásra szólította fel híveit, de az indiaiak figyelmét annyira lekötötte a II. Világháború, hogy nem ért el eredményeket.


Nehru és Heinrich Himmler 1942-ben


Az 1942-ben az Össz-indiai kongresszuson kijelentette: "Britek, távozzatok Indiából!" (By Monty Python: Rómaiak menjetek haza!). A briteket ez megdöbbentette, ők éppen azzal voltak elfoglalva, hogy valahogy bejussanak Európába, az eszük ágában sem volt kimenni Indiából. Az egyszerűbb megoldást választották: fogták és letartóztatták Himmlert. A sértődött Himmler 1943-ban éhségsztrájkba kezdett, ami nem esett a nehezére, mivel gyűlölte az angol konyhát. A britek végül megunták és 1943-ban kipenderítették a Reichsführert.

1947-ben végül Himler elérte a célját, India függetlenné vált, igaz ketté is szakadt Indiára és Pakisztánra. Himmlert ez utóbbi már nem nagyon érdekelte, megunta az egész hercehurcát, elhatározta, hogy hazamegy és újból megpróbálkozik a baromfitenyésztéssel.

A brit titkosszolgálat azonban 1946-ban rájött a végzetes tévedésre: akit eddig Mahátma Gandhinak hittek, az valójában Heinrich Himmler a keresett náci bűnös. Hatalmas erőkkel kezdték el követni Himmler minden mozgását. Végül az 1948-as zavargásokat kihasználva egy Náthúrám Vinájáka Godsze nevű titkosügynök agyonlőtte a rettegett Heinrich Himlert.

A brit titkosszolgálat nem érte be ennyivel. 1984. október 31-én megölték Indira Gandhit Himmler nevelt lányát. 1991-ben egy öngyilkos tamil merénylőnek álcázott SAS ügynök végzett fogadott fiával Radzsiv Gandhival is. Sajnos az ügynököt elfelejtették tájékoztatni, hogy a bomba valódi, meglepődni azonban már nem volt ideje.

Hát ez a történelmi igazság két alapvetően eltérő beállítottságú ember sorsáról. A történelem fintora, hogy mindketten ugyanazt akarták csak más, más eszközökkel.

Az eredeti akta megtekinthető a brit titkosszolgálatnál, ahol minden érdeklődőt szívesen látnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése