2014. október 12., vasárnap

Felfedezték a piramisok építésének titkát



Az emberiséget már régóta foglalkoztatja a piramisok építésének rejtélye. Hogyan voltak képesek az akkori technológiával felépíteni ezeket a gigantikus építményeket.


Francia turistacsoport, valamikor a XVIII. század végén

Mindmáig nem kaptunk választ erre a misztikus titokra. Prof. Dr. Conrad Krankenhaus német egyiptológus azonban minden kétséget kizáróan feltárta és bizonyította a piramisok építésének módozatát.

Prof. Krankenhaus egy interjú erejéig szánt rám  néhány percet az értékes idejéből. Az asszisztensei figyelmeztettek, hogy a professzor egy kicsit vehemens és heves természetű.

Első találkozásunkkor a tudós meglehetősen megvetően nézett rám, majd nagy ívben kiköpött oldalra.

- Maga lenne az a szerencsétlen félnótás? - kérdezte megvetően, mintha a világ egyik legundorítóbb teremtményét szólította volna meg.

- Igen - hebegtem bizonytalanul - Tulajdonképpen a piramisok érdekelnének.

- Ezzel nincs egyedül. Nézze csak meg ezt a sok félhülye turistát. Egész nap itt kóvályognak, ebben a rohadt melegben, nem csinálnak mást, mint fényképezgetik egymást és közben hülye arcokat vágnak. Gyűlölöm őket!

- Feltehetnék önnek néhány kérdést? - próbálkoztam.

- Ha nem a magánéletem érdekli, akkor igen - válaszolta - De figyelmeztetnem kell önt fiatalember, hogy orvosi javaslatra mindig hordok magamnál egy megtöltött revolvert és nem vagyok rest használni azt. Rendkívül sok nézeteltérésben sikerült a vitapartnereimet meggyőznöm vagy leterítenem. Vegye ezt atyai jótanácsnak!

- Köszönöm - válaszoltam - tehát a piramisokat hatalmas mészkőtömbökből építették...

- Naná, majd hungarocellből, vagy papírmaséból, mint Hollywoodban mi? Had emlékeztessem a nálam lévő revolverre! 

- Szóval, csak azt a kérdést szeretném feltenni önnek, hogy mi a piramisok felépítésének titka?

- Nagyon egyszerű. Először is csináltak egy alapzatot, majd erre a kőtömbökből ráépítettek egy szabályos négyzetet, majd erre egy másik négyzetet, csak kisebbet. Mindezt addig folytatták amíg végül csak egyetlen kőtömbjük maradt. Ekkor valószínűleg örvendeztek és egymás vállát lapogatták. Ennyi az egész.

- Igen, de honnan kerültek ide a kőtömbök?

- Honnan, honnan?! Hát a kőbányákból maga idióta! Maga szerint bementek egy közeli építőanyag-kereskedésbe és kértek pár ezer darab méretre vágott kőtömböt!

- És milyen eszközökkel fejtették a kőtömböket?

- Na ez már valami értelmes-féle kérdés. Természetesen légkalapáccsal. A munkatársaim a gyakorlatban is kipróbálták, pillanatok alatt kifejtettek egy kőtömböt.

- Az ókori egyiptomiak ismerték a légkalapácsot? Eddig úgy tudtam csak egyszerű eszközöket használtak.

- A légkalapács azért nem egy atomerőmű. Senki nem bizonyította be teljes bizonyossággal, hogy az egyiptomiak nem ismerték ezt az eszközt. Nem gondolhatja komolyan, hogy vésőkkel, meg más primitív eszközökkel képesek lettek volna ezt a temérdek követ kibányászni. Egyiptomiak voltak nem hülyék!

- De semmiféle ábrázolás nem maradt fenn erről!

- Ezekkel az eszközökkel dolgoztak, nem modellnek használták őket, maga elmeháborodott! Leonardo is a Mona Lisát festette meg és nem a festéshez használt ecsetjeit. Próbálja meg használni azt a minimális észt, amit a Jóisten szánalomból magának juttatott!

- Értem, meggyőzött - válaszoltam.


Krankenhaus professzor szerint az ókori egyiptomiak hasonló eszközöket használtak a kőtömbök kifaragásához

- És mondja kedves professzor úr, az így kifejtett kőtömböket hogyan juttatták el a rendeltetési helyükre?

- Hát teherautóval, mi mással? Majd négyen megfogták a sarkainál és szépen elgyalogoltak vele idáig! Még egyszer emlékeztetem önt a nálam található fegyverre!

- De az egyiptomi ábrázolásokon, hajókon szállítják a kőtömböket! - próbálkoztam.

- Fiatalember én türelmes vagyok magához, mert látom, hogy komoly mentális problémákkal küszködik. Ha ma valaki egy autópálya melletti betonlapra rárajzol egy Miki egeret, pár ezer év múlva majd azt mondják a tudósok, hogy az autópályákat hülye fehér arcú, fekete egerek építették? Nem, nem és nem. A munkatársaim pár óra alatt idehozták a kőtömböket. Ez tény, nem teória.


Hasonló teherautókat használtak az ókori egyiptomiak a kőtömbök szállítására

- Professzor úr erre nincs semmi korabeli tárgyi bizonyíték!

- Nem gondolja, hogy pár  ezer év alatt volt idejük eladni ezeket alkatrészként? Használja már az eszét!

- És mivel emelték fel a mészkőtömböket ilyen iszonyatos magasságba?

- Természetesen daruval, mi mással! Majd adogatták kézről kézre mi?

Krankenhaus professzor bebizonyította, hogy az ókorban hasonló eszközöket használtak a tárgyak magasba juttatására

- Mi célból emeltették a fáraók ezeket a piramisokat, talán isteni létük bizonyítékaként.

- Mi célból, mi célból?! Tudja a fene,valószínűleg tetszett nekik. Az isteneket meg ne keverjük a dolgokba. Őket rohadtul nem érdekelte, hogy mit barkácsolgatnak idelenn a Földön az emberek. Legfeljebb néha röhögtek egy jót rajtuk.

- És miért pont piramist építettek?

- Fiatalember! El tudja képzelni, hogy Kheopsz fáraó így szól a mérnökeihez: Építsetek nekem egy bazi nagy gyárkéményt, vagy süssétek meg a világ lagnagyobb lepényét! Piramist akart és kész, ez tetszett neki, akkoriban az volt a divat. Építhettek volna akár egy hatalmas kockát is, manapság meg ezt csináljuk.

Hát így építették az egyiptomi piramisokat. Aki nem hisz ebben a teóriában keresse meg Prof. Dr. Conrad Krankenhaust és vitassa meg vele a témát!


Krankenhaus professzor revolvere


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése