2014. október 27., hétfő

Hivatalos levél a Föld nevű bolygó lakóinak


Értesítés a C0342B nevű, azaz a lakói által Földnek nevezett bolygó lakosai számára
Ikt. sz.: IT, BO, EA/30845963633
Az Galaktikus Tanács, Benépesítési Osztály, Evolúciókövetési Alosztálya a következő közleményt adja ki a C0342B nevű C kategóriájú, a későbbiekben Föld néven említett bolygó közepes intelligencia-szintre kalibrált lakosai számára.
Az Önök által Istenként emlegetett személy létezik. Az illető Benépesítési Osztály alkalmazásában áll, mint genetikai főmérnök. Az Önök evolúciója nagyjából a tervek szerint halad.
Sajnos az Evolúciókövetési Alosztály egyik telepatikus adatbevitellel foglakozó adminisztrációs munkatársa véletlenül hibát vétett, így az Önök bolygója helyett a C0348B bolygó került az egyik Evolúciókövetési Főjelentésbe. Az elírást valószínűleg egy telepatikus kisülés okozta.
A hiba következtében úgy 6.000 éve az Önök megfigyelése megszűnt, így a Föld evolúciója kicsúszott az irányításunk alól. Az ebből adódó kellemetlenségekért elnézést kérünk, munkatársaink mindent megtesznek az evolúciós meghibásodások elhárításáért.
Egy tizenkét főből álló szakértői bizottság tanulmányozta át az Önök által történelemnek nevezett evolúciós vonalat.
Sajnos a bizottsági jelentésből kiderült, hogy az evolúciókövetés elmaradása miatt sok anyagi, biológiai, és pszichikai károsodás érte Önöket. A háborúk, az éhínségek, járványok nem voltak beépítve az evolúciójukba. Az Önök testfelépítése nem erre lett tervezve, így a fenti okok miatt rengetegen haltak meg teljesen feleslegesen. Ezen már nem tudunk segíteni, így csak mélységes sajnálatunkat tudjuk kifejezni.
Kérjük Önöket, hagyjanak fel mindenféle vallási háborúval és fundamentalizmussal. Semmi értelme nincsen. Az Önök által is felismert anyag-megmaradási törvény miatt, olyan, hogy mennyország vagy pokol nem létezik. Ez az az elképzelés csak egy gondolkodásbeli félresiklás, melyet korrigálni fogunk.
A templomokat, amiket az idők során építettek rendkívül esztétikusaknak találjuk. Az Önöket megtervező genetikai főmérnök, nagyon köszöni, hálás érte, de teljesen feleslegesen verték magukat az elkészítésükhöz szükséges költségekbe, számára egy sima köszönjük is elég lett volna. Egyben közli Önökkel, hogy a tervek elkészítése nem hét napba, hanem 783 földi évbe került, ami nem tartalmazza a bolygó előkészítésére fordított időt, de ezen teljesen felesleges rágódniuk. Azt is elmondta, hogy nem a saját képére tervezte Önöket, mert a Földön az ő létformája képtelen lenne életben maradni. A fiáról szóló állítások tehát minden alapot nélkülöznek.
A vallások, amelyeket kitaláltak érdekes elméletek, de nem illeszthetőek be a Galaxis valóságos és logikus működésébe. Kérjük mellőzzék ezen tanok terjesztését. Az erre létesített egyházak, szekták így természetesen teljesen feleslegessé válnak. Ezzel rengeteg pénzt spórohatnak meg, amit, kérjük fordítsanak a bolygó lakosságának élelmezésére, illetve az egészségügyi ellátás szintjének javítására, kiegyenlítésére.
Meglepett minket, hogy milyen nehezen fogadták el azt a tényt, hogy a Föld gömbölyű, valamint, hogy a Föld kering a Nap körül és nem fordítva és ezért képesek voltak több fajtársukat is lemészárolni.
A fegyverek használatát, kérjük hagyják abba, semmiféle védekező mechanizmust nem építettünk be ezek ellen az Önök genetikai kódjába. A harcra más létformákat terveztünk. Legnagyobb megdöbbenésünkre Önök kifejlesztették a nukleáris fegyvereket. Ezek használata a galaktikus zónán belül szigorúan tilos! Csak a Bolygómegsemmisítési Osztálynak van engedélye ezen fegyverek használatára, de ők is csak rendkívüli helyzetekben, kizárólag Galaktikus Tanács jóváhagyásával vethetik be azokat.
Önöket a testi és lelki élvezetek teljeskörű befogadására tervezték. Valószínűleg ez okozza mértéktelen vonzódásukat az alkoholos italok és a tudatmódosító szerek iránt. Mérnökeink a limitáló kódot már megírták, a következő genetikai frissítéssel ez bekerül az Önök genetikai állományába.
A fegyverek kifejlesztése helyett, foglalkozzanak inkább a hatékonyabb energiafelhasználás módjaival. Az eredeti tervek szerint Önöknek már rég túl kellet volna lépniük a fosszilis tüzelőanyagok használatán. A Bolygótervezői Osztály szakértői szerint kritikus szintre juttatták a bolygójuk egyensúlyi védekező-rendszerét. Az Osztály jelenleg gőzerővel dolgozik ennek megoldásán, addig is a türelmüket kérjük!
Ígérjük, ezentúl jobban odafigyelünk a bolygójukra. Az összegyűjtött jelentések alapján már dolgozunk egy komplex terv kialakításán, mely az Önök által elkövetett hibákat fogja korrigálni. Hangsúlyozzuk ezekért a tévedésekért nem Önöket okoljuk, így a Föld megsemmisítése nincs tervbe véve. Emiatt nem kell aggódniuk. Amint készen vannak a tervek és a Galaktikus Ellenőrző Bizottság jóváhagyja, elvégezzük a régóta esedékes módosításokat, illetve kijavítjuk a genetikai kódjukban felgyülemlett defektusokat.
Az adminisztrációs hibáért ismét elnézést kérünk, ígérjük evolúciójukat ezentúl gondosan követni fogjuk.
Megértésüket előre is köszönjük:
TgH. Mrd. Frent Tibalkoz Rtn.
Az Evolúciókövetési Alosztály főkoordinátora

1 megjegyzés:

  1. Jó volt, én is írtam négy éve valami hasonlót:
    http://quodlibet.nolblog.hu/archives/2010/05/22/Project_status_jelentes/

    VálaszTörlés