2014. október 21., kedd

Hogyan írjunk Adam Sandler filmet


Adam Sandler újabb filmnek adott életet


Amerikában most kerül a mozikba Adam Sandler a tehetséges rendező és briliáns komikus legújabb filmje. A neves művész elmondta, hogy ezúttal szakított a szokásos klisékkel és kosztümös filmet forgatott az amerikai polgárháborúról. Fontos művészeti újításként említette, hogy a filmben a szereplők a saját nevükön szerepelnek. A két jóbarátot Adamet és Robot Adem Sandler és Rob Schneider alakítja. Az intrikus szerepét megfelelő honorárium fejében John Turturro vállata fel.





A film címe is sziporkázó: Észak déllel.



A két bartát Adam és Rob egy farmon dolgoznak. A film első tizenöt percében rengetegszer szellentenek és böfögnek. Van egy mulatságos jelent melyben Adam Sandler másfél percig pisil. Rob Schneidert a film elején tizenkétszer szarják le a lovak.

Vidám és felhőtlen életüket egy levél érkezése változtatja meg. Adam délen élő nagybátyja rá akarja hagyni a vagyonát, de ennek az a feltétele, hogy Adam lépjen be a déli hadseregbe. A levél olvasása közben Robot leszarja egy ló.

A két barát elindul a nagybácsihoz. Útközben Robot háromszor szarják le a lovak, egyszer pedig pofára esik egy lóürülékben. Adam az egész utat végigfingja.

Megérkezvén a bácsi birtokára az intrikus intéző John Turturro mézesmázosan fogadja őket, majd elmondja Adamnek, hogy inkább az északiakhoz álljon, mert a rabszolgatartás csúnya dolog. Rob Schneidert ezalatt megint leszarja egy ló.

A két jóbarát, miután Rob Scheinder végre tisztességesen meg tud fürödni, pár napig a nagybácsi vendégszeretetét élvezik, akit Adam Sandler nagybátyja alakít. Rob Schneider több-kevesebb szerencsével elkerüli a lovakkal való találkozást. Étkezések közben Adam Sandler hatalmasakat fingik.

Elindulnak a déliek táborába, de mire odaérnek Rob Schneider nyakig úszik a lószarban. A déliek éppen egy csatára készülődnek. Robot megfürdetik, azaz meztelenül beledobják egy lóitató vályúba majd egyenruhát és fegyvereket adnak nekik. Elkezdődik a csata, a két barát elhatározza, hogy a kavarodást kihasználva átállnak az északiakhoz, mert a rabszolgatartás csúnya dolog. A csetepaté közben Rob igyekszik elkerülni a lovak hátsó felét, ez nem minden esetben sikerül neki.

Megérkezve az északiak táborába Rob Schneidert meztelenül ismét egy lóitató vályúba dobják, majd egy északi századoshoz kísérik őket. Adam Sandler közben nagyokat fingik. Meglepődve ismerik fel a századosban az intrikus John Turturrot. A gonosz százados azt hazudja, hogy déli kémek és egy fogolytáborba kísérik őket. Adamre a latrinák tisztítását, Robra a lovak gondozását bízzák, akit a lovak ….

Adam a latrinák tisztításakor egy hatalmasat fingik, amire felfigyel az északiak tábornokának lánya. Első látásra egymásba szeretnek. Közben Rob Schneidernek csak a feje látszik ki.

Az északiak győzelme után a gonosz századosról kiderül, hogy kettős ügynök ezért a fogolytáborban a lovak gondozását bízzák rá. Rob nagy tehertől szabadul meg.

Adam megkéri a tábornoktól a lánya kezét, amiről ő hallani sem akar. Közben megérkezik a nagybácsi aki azóta ablocionista lett, mert rájött, hogy a rabszolgatartás csúnya dolog. Megbocsájt unokaöccsének és ráhagyja a birtokot. A tábornok azonnal megváltoztatja a véleményét. Robot közben leszarja egy ló.

A birtokon megtartják az esküvőt, a nagybácsi és a tábornok ájulásig leissza magát. Adam Sandler és a felesége (akit a tábornok lánya alakít) egy fehér lovon távozik. A ló fingik egyet, majd leszarja az integető Robot.

Adam Sandler elmondta, hogy a forgatások szünetében elkészítette a Normandia partraszállás, a Háború és béke, valamint a Keresztes háborúk története című filmek forgatókönyvét.

Terveiben szerepel még egy természetfilm forgatása, amelynek érdekessége, hogy minden állatot Rob Schneider fog alakítani.

Rob a forgatás fáradalmait egy lovas farmon piheni ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése