2014. október 20., hétfő

Különleges dolog történt Párizzsal

Három napja hajnalban a Párizs környékén dolgozók meglepő dolgot vettek észre. A francia főváros egyszerűen eltűnt. A város helyén csak egy hatalmas gödröt találtak. Az emberek értetlenül álltak a jelenség előtt, Franciaországban pedig egy nap alatt jelentős mértékben megnőtt a munkanélküliek száma.



Megdöbbentő kép: ez maradt Párizsból

Többen a földönkívüliek tevékenységének tulajdonították a történteket, ami odavonzotta a közelben lakó ufó hívőket. A svájci származású Erich von Däniken már egy 250 oldalas könyvet is kiadott a témával kapcsolatosan.

Telefonon megpróbálták felvenni a kapcsolatot Párizs polgármesterasszonyával, Anne Hidalgóval, illetve François Hollande köztársasági elnökkel, de az mindvégig "az előfizető jelenleg nem kapcsolható" mondatot ismételgette. Erich von Däniken már éppen a második könyvét akarta a nyomdába küldeni, amikor délelőtt tíz óra körül a világsajtóban megjelent a szenzációs hír, miszerint egy angol gazdálkodó Nottingham-től délre 150 kilométerre, egy mező közepén megtalálta a francia fővárost.

Végre sikerült felvenni a kapcsolatot a polgármesterasszonnyal és a köztársasági elnökkel, akik sajtótájékoztatót tartottak a megjelent újságíróknak:

- Valószínűleg felelőtlen fiatalok hozták át Párizst a Brit-szigetekre - nyilatkozata Hidalgo asszony - Véget kell vetnünk az esztelen vandalizmusnak, mielőtt Franciaországot teljesen széthordanák!

A köztársasági elnök kijelentette, amint lehetségessé válik, egyeztet David Cameron brit miniszterelnökkel a kialakult válságos helyzetről.

A párizsi lakosok közben azt követelték, hogy légi úton szervezzék meg az ellátásukat, mert nagyon tartanak az angol konyhától és amúgy is fogyóban van a bagett és a croissant.

A turisták nagy tömegekben hagyták el a fővárost, hogy kihasználva az alkalmat megnézzék Anglia nevezetesebb látnivalót.

A tárgyalások délután három órakor kezdődtek, két órán át tartottak, de a felek nem jutottak egyezségre. Az angolok kijelentették, hogy ragaszkodnak Párizshoz, mert ők találták meg, azzal érveltek hogy a franciáknak jobban kellett volna vigyázniuk a fővárosukra. A franciák erre azt felelték, hogy Párizs 1108-tól királyi székhelyük, majd XVI. Lajos szerencsétlen balesete óta a fővárosuk és ezen a tényen nem kívánnak változtatni. 

Felajánlották a Párizs helyén található területet, de az angolok zöld mezőket, teheneket, és rengeteg rekettyét kértek. Hollande kijelentette, hogy a britek vonzódása a rekettyésekhez már-már beteges.

A német kancellárasszony Angela Merkel  felajánlotta a közvetítését a két fél között, kijelentvén, hogy nekik, németeknek már van gyakorlatuk mind Párizs megszállásában, mind annak kiürítésében.

Eközben nem törődve semmivel, Erich von Däniken immár a harmadik könyvét jelentette meg a témában.

Ferenc pápa kijelentette, hogy Párizs egy misét ugyan megér, amit ő szívesen celebrál, de egy háborús konfliktust nem.


Az utazási irodák felhívták a Párizsba látogatók figyelmét, hogy az Eiffel-torony immár a Brit szigeteken található


Az oroszok eközben megerősítették Moszkva földhöz rögzítését.

Az ENSZ azt kérte az angoloktól adjanak Párizsnak autonómiát, de a britek azt válaszolták, hogy nem, így is elég bajuk van Skóciával és Írországgal.

A brit miniszterelnök a biztonság kedvéért készültségbe helyezte a hadsereget és a flottát. A franciák válaszul kölcsönkérték az Atlanti Fal terveit a németektől.

Estére Erich von Däniken elkészült a negyedik kötetével.

A Buckingham palotából kiszivárgott, hogy a II. Erzsébet királynő jelenleg a fegyvertárban tartózkodik, karddal hadonászik és több páncélt is felpróbált.

Másnapra a helyzet válságossá fokozódott, ugyanis elfogyott a bagett és a croissant. A pékségek környékén zavargások törtek ki, amit a brit és francia hatóságok csak közös erővel tudtak visszaszorítani.

Délután a két fél véleménye közeledni látszott egymáshoz, az angolok végül elfogadták a felajánlott területet, de a rekettyéshez ragaszkodtak. Utóbbi mennyiségében és minőségében csak este tíz körül sikerült megállapodniuk.


Genista tinctoria - festő rekettye

Erich von Däniken közben megírta az ötödik és hatodik kötetet is.

A harmadik napon megérkeztek a várva várt bagett és croissont szállítmányok, a franciák a biztonság kedvéért nagy mennyiségű tangóharmónikát is ledobtak. Párizsban kezdett helyreállni a rend.

Erich von Däniken leszállt a témáról.

Az angolok elkezdték tervezni a francia főváros bekapcsolását az ország vérkeringésébe, lassan helyreállt a gáz és áramszolgáltatás. A Szajna jelenleg még nem működik. 

A franciák nekiláttak a rekettyés telepítéséhez, miközben Erich von Däniken megírta újabb könyvét, "Az földönkívüliek és a rekettyések rejtélyes kapcsolata" címmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése