2014. november 6., csütörtök

Fával fűthető télikabátot fejlesztett ki egy szibériai feltaláló




Szergej Lavrov orosz feltaláló és mókamester, 3 évi munkával kifejlesztett egy fával fűthető télikabátot. Mint elmondta a kabát prototípusának elkészítése azért vett ilyen sok időt igénybe, mert rengeteget időt töltött kórházban, részint számos súlyos füstmérgezés, részint különböző fokú égési és fagyási sérülések miatt. A kitartó ezermester 2011-ben leégetett 12 hektárnyi fenyőerdőt is.

A kabát azonban mára teljesen működőképes, bár a tűzoltóság kötelezte Lavrov urat, hogy használatakor mindig legyen elérhető közelségben egy tűzóltökékszülék.

Az ügyes feltaláló egy olajos hordóból készített dobkályhát kötött össze egy kóracélból készült gégecsővel. A csövet gondosan leszigetelte. A hordóra egy régi babakocsi kerekeit szerelte fel, így a szerkezet többé kevésbé mobillá vált. Lavrov úr elmondta a kanyarodással és a hegymenettel még vannak apróbb problémái, a falu főutcáján azonban könnyedén végig tud sétálni a kabátjában. Ez utóbbi némi félelemmel tölti el a település lakóit, tekintettel arra, hogy a házak nagy része fából épült.

A feltaláló elmondta, hogy találmánya különösen azok számára lehet nagyon hasznos, akik szeretnek a szibériai téli éjszakákon a szabadban üldögélni. Elmondta, hogy jelenleg a rendszert szeretné összekötni az usankájával is, így teljesen komfortossá válna a szabadban tartózkodás. A kísérletek legnagyobb akadálya Lavrov úr felesége, aki kilátásba helyezte a feltaláló miszlikbe aprítását, ha mégegyszer szétégeti a télikabátját. A fenyegetés azonban nem akadályozza meg a rettenhetetlen feltalálót a további kísérletezésben.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése