2014. november 6., csütörtök

Hende Csaba feje beleszorult egy rohamsisakba

A Pusztai Róka harcosai közt


Szerencsés kimenetelű baleset érte a magyar honvédelmi minisztert, aki éppen szokásos esti gyakorlatozását tartotta a házuk hátsó kertjében, felkészülve egy esetleges amerikai támadás esetére.

A félórás kimerítő tréning után a visszament a házába, hogy családja körében elköltse jól megérdemelt, de szerény vacsoráját. Éppen az esti hálaadó imát akarta elmondani, amikor észrevette, hogy a sisak nem akar lejönni a fejéről, így kénytelen volt az imát rohamsisakban prezentálni. Reméljük, a Jóisten megbocsátja neki ezt a kis botlást.

A felesége javasolta, hogy nyugodtan vacsorázzon meg, talán szobahőmérsékleten engedni fog az fránya fejfedő. Sajnos az étkezés befejezése után a sokadik próbálkozás is eredménytelen maradt.

A honvédelmi minisztert ezért rohamkocsival Honvédkórház - Állami Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti központjába szállították. Az orvosok először sűrített levegő befújásával próbálták meg lepattintani a miniszter fejére szorult sisakot, de az makacsul kitartott. Ezután röntgenfelvételt készítettek Hende Csaba fejéről, azonban a kevlársisak túlságosan leárnyékolta a készüléket. Az orvoscsapat konzíliumot tartott. Arra a megállapításra jutottak, hogy óvatosan egy apró lyukat fúrnak a sisakba, hogy megállapítsák a miniszter koponyája és a sisak közötti rés méretét. Miután ez megtörtént, nekiláttak a sisak hosszanti kettévágásának. Hende Csaba mindvégig bátran viselkedett, még fájdalomcsillapítást sem kért.

Az orvos-team félórás beavatkozással eltávolította a rohamsisakot, majd felírtak a miniszter számára egy piros barett sapkát.

A miniszter másnap utasította Honvédség logisztikai részlegét, hogy keressenek számára megfelelő méretű sisakot. Kiderült, hogy Magyarországon nincs ekkora méretű fejfedő. A logisztikai részleg felvette a kapcsolatot az orosz hadsereggel, akik megígérték, hogy rövid időn belül repülőgépen leszállítják azt, egyben gratuláltak a miniszter tekintélyes fejméretéhez.

Erőt, egészséget kívánunk a miniszter úrnak, valamint kitartást ezen vészterhes időkben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése